God träning ;)

Hej!
Idag har jag inte gjort mycket nytta.....
Men igår bakade jag minsann, det blev ett bröd. Men inte vilket bröd som helst utan ett kräftbröd=)
Låter det konstigt?! Det är inte så konstigt, det är ett bröd som ser ut som en kräfta=)
Så här ser det ut:


Lite häftigt eller hur, gott var det i alla fall. Hela brödet försvann, ett tu tre...
Jag tänkte att jag kunnde lägga ut receptet till dig som vill testa detta lite roliga brödet=)
Recepetet kommer sist i detta inlägg.

På kvällen var det träning, men eftersom mitt knä inte kändes bra hoppade jag över träningen och åkte en sväng med pappa, vi handlade lite mat. Vad finns det imat affärer om inte godis =) Mmmm
Så jag köpte mig en liten godispåse, det tycker jag att jag kunde unna mig en måndag som denna=p
Kanske inte den bästa träningen, men som sagt det var gott. Men i morgon ska jag åka till Jönköping igen för att dansa=)

Här kommer receptet:

Kräftbröd

1 bröd

Roligt bröd att ha på kräftskivan.

Ingredienser

1 pkt jäst
4 dl vatten, fingervarmt
3 msk olja
11-12 dl vetemjöl
1 tsk socker
2 tsk salt
Ca 2 msk finklippt dill

Pensling:
1 ägg
Vallmofrön

Garnering:
2 torkade enbär till ögon

Gör så här

Lös upp jästen i ljummet vatten. Rör i olja, salt, socker och dill. Blanda ner mjölet och arbeta degen blank och smidig. Jäs ca 30 min under bakduk.

Slå upp degen och arbeta ev in mer mjöl. Dela degen i 3 lika stora bitar.

Ta en av bitarna och forma den lite ovalt till kräftans huvud. Skär ett snitt i mitten av denna bit. Dela en av de andra bitarna i 2 större och 4 mindre bitar. Dessa läggs som ledare och klor ut från huvudet. De mindre först och sedan den större. Gör ett hack i den största precis som klor.

Dela den tredje degbiten i 5 bitar som trillas till bullar och lägg dem i en lätt svängd rad ut från huvudet till kräftans stjärt. Skär 3 jack i den yttersta bullen.

Jäs under bakduk på inte för varm plats i ca 20 min. Pensla med ägg och strö på rikligt med vallmofrön. Grädda i 25-30 min i 200 graders ugn, skydda ev ytan med bakpapper mot slutet.

Låt kallna under bakduk och stick i enbär som ögon.

Hejsvejjs
//Josse


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0